Jeg står på toppen. Det føles som toppen af verden. Udsigten er smuk og hvid. Store, majestætiske bjerge slanger sig rundt om mig. Jeg går hen til kanten og kigger ned. Ned i dybet. Jeg ifører mig min flyvedragt – ikke sådan en børnene i børnehaven har på. Men en af dem der gør, at man kan flyve med hjælp fra vinden. Jeg hopper ud. Flyver. Svæver elegant.

Landingsbanen ligger på en anden bjergtop. Herfra har jeg to muligheder. Snowboard eller ski. Jeg har altid synes, at snowboard så lidt sejere ud end ski. Det var også derfor, jeg i fjor valgte snowboard fremfor ski, da jeg skulle på skitur i Norge, hvor jeg dog var helt elendig. Men her fra sofaen er det lettere. Manden gør arbejdet for mig, jeg skal blot styre ham ved hjælp af min PS4 controller.

Foran mig er mit TV og i min Playstation har jeg lagt spillet Steep ind. Et nyt ski-spil fra Ubisoft.

Forestil dig, at GTA møder et vinterland. Sådan er Steep. Det er free-roam, hvilket vil sige, at du selv kan løbe rundt og udforske verden. Du vælger selv, om du vil have ski, snowboard, paraglides eller fly-suit, når du skal ned fra bjergene.

Der er også en progression-mode, hvor du har mulighed for at låse op for nye bjergtoppe, dragter og lignende. Men mest af alt indbyder spillet til fri leg. Og legen er sjov.

Der er aktion for pengene, men på en dejlig afslappet måde. Det er ikke noget med at buldre ned af bjergene i et ræs, for herefter at starte forfra. Det hele går stille og roligt. Du åbner dit kort, finder det bjerg du vil ned fra, for herefter at stå på tindingen. Her kan du bevæge dig lidt rundt, for at finde det bedste udspringssted.

 

steep-2
Less is more

Du kan konstant forbedre din mand og finde nye ting til ham. Der er altså rigeligt at bruge tid på, hvis du er ude efter achievements. Præcis som vi kender det fra andre Ubisoft spil som Assassins Creed.

Spillets grafik er flot. Bjergene ser smukke ud, og man føler nærmest man er tilstede i alperne. Lyset er flot, og animationerne er solide. Det ser realistisk ud, når man glider ned af bjergene på sit snowboard. Tempoet er ikke for højt.
Selve styringen er enorm simpel, du bruger stort set kun dine bevægelsessticks og en enkelt knap eller to. Det går godt i spænd med hele spillet, der oser af simpelthed, og som man siger “Less is more.” For spillet guider dig ikke igennem alt, det giver dig en kreativ frihed til selv at opleve landskabet.

En anden fed feature er multiplayer-delen. Her kan du bevæge dig ind i en onlineverden, hvor du kan finde venner at køre med. Det er super fedt, og giver det hele en ny dimension, når du sammen med fem andre flyver ned af bjerget i fly-suits.

Mest for ski-elskere

Spillet kan måske blive en anelse ensformigt, hvilket kan gøre det en smule kedeligt i længden. Men jeg er heller ikke den største skifanatiker. Jeg tror, spillet er sjovest for dem, der elsker at tage på ski-tur.

Jeg er ikke i tvivl om, at hvis man er ski-lover, så vil man få meget ud af spillet.

Derudover er det forventet, at der kommer en del expansionpacks, som giver mulighed for nye lokationer, dragter osv.

4/6

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.