Ifølge den uafhængige organisation Transparency International, hvis formål er at bekæmpe korruption, er Danmark stadig verdens mindst korrupte land.

“Det er glædeligt at se, at Danmark fortsat ligger øverst på listen nu sammen med New Zealand. Vi opnår en score på 90 ud af 100”, siger Knut Gotfredsen, der er formand for Transparency International Danmark, i en pressemeddelelse.

Selvom det naturligvis glæder ham, at Danmark igen opnår den højeste score, så er han ikke udelukkende positiv.

Vi har vundet konkurrencen, men har ikke sat nogen verdensrekord. Danskerne har et legitimt krav på, at det politiske system arbejder med at begrænse korruption. En score på 90 er ikke godt nok, lyder det fra Knut Godfredsen.

Danmark er faldet ét point siden sidste år og to point siden det forrige. En grund hertil er blandt andet partistøttereglerne, vennetjenester og samarbejde mellem politikere og erhvervslivet. For ikke at glemme ændringerne i offentlighedsloven og Tibet-sagen.

Indekset “Corruption Perception Index” bygger på en række internationale organisationers opfattelse af korruption i den offentlige sektor i de enkelte lande. De vurderer landene på en skala fra 0-100.

Sidstepladsen går til Somalia, der må nøjes med ti point.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.