En af mine absolut livretter er Sushi. Jeg er vild med det. Jeg kan ikke rigtig forklare hvorfor, for jeg ved det ikke. For smagen er jo rimelig neutral, men der er noget gennemført ved det. En oplevelse. En følelse af nydelse.

Der skyder nye Sushi forretninger op mange steder. Det kan være svært at holde styr på, hvor man skal købe sin sushi fra, og hvor man ikke skal. Et af de nyere steder hedder Letz Sushi. Det er en kæde, der har en del butikker på Sjælland. De har nu købt Sushi+ lokaler og er flyttet ind i byen. Derfor skulle de selvfølgelig prøves.

FullSizeRender

Letz Sushi brander sig på sushi med ren samvittighed. Fiskene er certificerede med diverse gode mærker og risene er økologiske. Sådan. Det er altså et politisk korrekt sted. Letz Sushi tilbyder desuden hurtig udbringning, hvilket lader til at være en af målgrupperne for dem. Nemlig takeaway. Hurtig, lækkert mad til den travle byboer.

Det var i hvert fald et af de indtryk, restauranten gav mig. Der var hyggeligt derinde, men en smule klinisk. Vi var desuden nogle af de eneste, der spiste derinde. Men sådan er det ofte med sushi-bikse. Det har altid undret mig. Kolde farver og en højtaler der spiller lounge. Jeg forstår det ikke helt.

Menukortet er stort. Et væld af muligheder. Det er flot lavet, og man kan se billeder af de forskellige stykker sushi.

“Er i klar til at bestille?” spurgte tjeneren venligt.

Vi måtte desværre sige nej. For der var mange fristelser. Vi kom dog endelig til en konklusion. En menu for to, maki med tempura rejer og “Sizzling Nigiri”.

FullSizeRender 3

Til forret tog vi en spicy tangsalat. Den var god. Rigtig god. En af de bedste vi har smagt før. Den var frisk og konsistensen perfekt. Der var ikke den hav-agtige smag, det nogle gange kan have. Så plus point for den.

Derefter var det sushiens tur. Stykkerne kom ind på granitplader, og så flotte ud. Der var masser af wasabi, men for lidt ingefær. Vi kunne dog bare spørge om noget mere, så intet problem der.

Fisken var frisk og risenes konsistens god. Det er på mange måder “no bullshit sushi”. Letz sushi prøver ikke at være noget, de ikke er. Stykkerne er meget rene, og fisken er i centrum – det er rart.

FullSizeRender 5

Jeg synes, nogle gange danske steder kan drukne stykkerne i mayo og andre dips, så det er dejligt  at være fri for det.

Jeg må dig indrømme, at de stykker, hvor der var dressing på, var sindssygt lækre. Det drejede sig om “sizzling nigiri” – Nigiri stykker der lige er blevet ristet på toppen. Der var tre forskellige dips på, derudover rogn, forårsløg og tørret chili. Hver sin ting, til hver sit stykke. De var rigtig gode, og må siges at være en af aftenens vindere.

Letz Sushi får i hvert fald en anbefaling her fra. Prisen er i den gode ende – og det er stykkerne også. Vi kommer tilbage.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.