Der er godt nyt for de danske NFL-fans. Den eneste dansker, der nogensinde har spillet i ligaen, Morten Andersen, blev nemlig optaget i Pro Football Hall of Fame i nat. Det skete til prisuddelingen NFL Honors. Optagelsen kommer endelig, efter at han er blevet forbigået i fire år.

Morten Andersen er lidt af en legende indenfor amerikansk fodbold. Med de imponerende 2544 point er Morten Andersen den mest scorende spiller, der nogensinde har spillet i NFL. Desuden har han også rekorden for flest kampe med 382 og rekorden for flest field goals. De tæller i alt 565.

Under den årlige prisuddeling, NFL Honors, i Houston blev desuden også fire andre tidligere spillere valgt ind i Hall of Fame. Her er der tale om LaDanian Tomlinson, Terrell Davis, Kurt Warner og Jason Taylor.

Morten Andersen nåede i alt at spille 25 sæsoner for i alt 5 forskellige klubber. Han fik i 1982 et tilbud af NFL klubben New Orleans Saints. Her fik han stor succes, og fortsatte i 12 år. Han skrev derefter kontrakt med klubben Atlanta Falcons i 1995. Her fortsatte han indtil år 2000.

Efter at have spillet for Atlanta Falcons skiftede han lidt mere hyppigt klub. Han havde en enkelt sæson for New York Giants, hvorefter han skiftede til Kansas City Chiefs i 2002. Her var han i to sæsoner, til han i 2004 skiftede til Minnesota Vikings, hvor han, ligesom hos Giants, kun spillede en sæson.

Han holdt en pause i 2005, og spillede derfor ikke for nogen klub. Året efter vendte han tilbage til Atlanta Falcons i to sæsoner. Herefter gik han på pension. Oprindelig var planen, at han ville spille, til han var 50, men grundet manglende interesse blandt klubberne, blev han nødt til at stoppe som 48-årig.

Sidenhen har han bosat sig i Atlanta, hvor han i dag driver en succesfuld virksomhed.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.