Det er ved at blive den tid på året. Den tid, hvor solen skinner, og terrasserne siger “kom herud og sid”. Skal du have vennerne på besøg til en sommerfest? Hvad er så bedre, end at kunne byde på en god Gin og Tonic? Og hvis du er for nærig, kan du bare drikke den selv.

Men der er efterhånden mange gins på det danske marked, og det kan være en jungle at finde rundt i. Derfor har jeg sat mig for at teste nogle af de dyreste og bedste gins på markedet. Det er selvfølgelig kun for researchens skyld, at jeg har drukket mig igennem otte flasker.

De udvalgte gins kommer alle fra Quintessential Brands portefølje. Det drejer sig om:

Greenall’s London Dry
Greenall’s Wildberry
OPIHR Oriental Spiced London Dry
Thomas Dakin Small Batch
Berkeley Square London Gin
Kyrö Napue Rye
Kyrö Koskue Rye.

Den første gin, der skal testes, er også en af de dyreste; den bærer navnet: Berkeley Square.

Berk

Berkeley Square ligger i bydelen Mayfair i London. Det er et sted, hvor mange kendte har drukket dyre cocktails igennem tiderne. Derfor er den eksklusive gin opkaldt efter det famøse sted. Ginnen tager to dage at producere – og den bliver kun lavet i små kobbergryder. I kobbergryderne ligger der en pose med basilikum, lavendel, salvie og kaffir limeblade. Der er ikke sparet på noget.

Smagen:

Vi har at gøre med en meget klassisk gin rent smagsmæssigt. Berkeley anbefaler selv, at man skal drikke den rent; on the rocks. Det prøver vi i første omgang. Jeg har samlet et lille hold af smagspersoner, vi kalder dem; den yngre og den ældre:

Den yngre: Hold da op, den sparker lidt, hva?
Den ældre: Den smager, som en gin skal smage.

Jeg synes selv, den bliver lidt for kraftig ren. Men jeg er heller ikke den store “On the rocks” drikker.  Med Tonic løfter den sig. Den bliver mildere, og får en dejlig, rund smag. Det er tydeligvis en gin i den dyre ende; for smagen er god. Og det er lige præcis renheden, der gør den læker. Der er ikke skyggen af en sprittet smag. Men igen – det er en meget klassisk gin, og jeg ved ikke, om jeg synes, det er prisen på de ca. 500 kr værd kontra en billigere gin.

OPIHR:

Opihr
Fra en klassisk gin, skal vi prøve noget helt, helt andet. Det er formentligt en gin, som de garvede gin-drikkere vil kigge skævt til.

På flasken er der to elefanter. De er røde, turkise, sorte og blå. Der knald på farverne. Flasken er fin, og har nærmest fået et halstørklæde på. Det er rødt og guld. Jeg tage proppen op og dufter til den. Den er vild. Helt vildt. Det minder mig om min tur til Cambodia, Vietnam, Thailand. Smagen er også der henne af. Ginnen er baseret på østlige krydderier som koriander, citrus og Java bær. Det er altså østens svar på en gin. Den er eksotisk og meget intens.

Smagen

Vi smager den først rent, og det er tydeligvis en meget anderledes gin. Man kan dog stadig smage enebærrene, som er den klassiske gin-ingrediens, men korianderen kommer også forbi og siger hej. Det er nok ikke en gin, som jeg vil drikke rent. Vi prøver den med noget tonic i fra Fever Tree, og et stykke frisk ingefær – det anbefaler de, at man kommer i. Det smager faktisk godt. Rigtig godt. Det er meget specielt og minder ikke om en gin, jeg har smagt før. De anbefaler også at man kommer en hel chili i koppen. Ja, det er jo nærmest en hel wok-ret bare med gin istedet for soya. Men det er lækkert – på sin egen finurlige måde.

 

For ikke at blive alt for fulde – vælger vi at holde en pause. Næste del kommer i næste uge.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.