Når Northside snart åbner dørene op, vil Ådalen igen blive fyldt op med mennesker. De kommer for at feste, høre musik, drikke og spise god mad. Især maden er i stort fokus på Northside Festival. Derfor vælger vi i en artikel-serie at sætte lidt fokus på nogle af de steder, vi tror, kommer til at lave noget rigtig godt festivalmad.

Festivalen er især kendt for, at det meste af maden er lavet af gode råvarer. Det er økologisk, bæredygtigt og har alle de rigtige klistermærker. Men et af stederne har et mærke, som der ikke er andre, der kan prale af: det økologiske spisemærke i guld.

Det drejer sig om: Cafe Fika.

Cafeen er et skoleeksempel i den perfekte Northside madbod: De tænker på miljøet, bruger kun nedbrydeligt engangsemballage, og har et stort udvalg af mad for veganere. Normalt holder cafeen til i Jægergårdsgade i Aarhus, hvor de serverer lækre og sunde retter til frokost og aftensmad. Men i weekenden rykker de teltpløkkerne med til Northside.

Navnet fika kommer fra sverige og betyder kaffepause; og den pause inkluderer ofte et godt stykke kage, en snack eller en sandwich, og det er netop det, som Cafe Fika tilstræber efter at kunne levere.

Det kommer også til at blive omdrejningspunktet i deres menu på Northside.

De stiller op med to forskellige boder. Den ene ligger ved Blue Stage. Her kan du få lækre, glutenfri majspandekager. Du kan f.eks. få en med: Avocado, sødkartoffelhumus, tomat, syltet grønt, salat og karsepesto

Majspandekage Northside

Dertil er der mulighed for at vælge en juice, hvis du lige skal have lidt vitaminer og antioxidanter ind i kroppen i mellem humlen fra øllen og druen fra din vin.

Nede ved Red Stage har du også mulighed for at besøge Cafe Fika. Her kan du købe deres grillede sandwich. Vi tror, de kommer til at blive et stort hit i år. I sær en af varianterne har fanget vores øjne; Langtidssteg frilandsgris, karsepesto, pickled grønt, semitørrede tomater, rødbedeketchup og salat. Selve brødet er lavet af hjemmebagt surdejsbrød. Hold da ferie, siger vi bare.  Det lyder til at være en sandwich, der kan kurere de fleste tømmermænd.

Og hvorfor skal man lige vælge Cafe Fika? Det har vi spurgt dem om:
“Fordi det er hjemmelavet af de bedste råvarer. Det skiller sig ud fra det, man normalt spiser, og så smager det bare super godt. Derudover kan det være et lidt sundere alternativ til nogle af de mange ”fedtede” måltider, man måske indtager når man er på festival,” siger ejeren Thianna.

Vi glæder os i hvert fald til at smage de lækre sager, som Cafe Fika disker op med.

Juice Northside

Læs om Cafe Fika her: http://cafefika.dk

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.