Når Northside snart åbner dørene op, vil Ådalen igen blive fyldt op med mennesker. De kommer for at feste, høre musik, drikke og spise god mad. Især maden er i stort fokus på Northside Festival. Derfor vælger vi i en artikel-serie at sætte lidt fokus på nogle af de steder, vi tror, kommer til at lave noget rigtig godt festivalmad.

Et af de steder vi glæder os rigtig meget til at besøge er Gourmensch.

Gourmensch er modsat mange af de andre madboder, ikke en etableret restaurant eller cafe. Nej, der er tale om et helt koncept. De skriver selv på deres hjemmeside:

“Outdoor Teamcooking – Det handler om at komme ud i naturen, nyde livet, nærværet og lave mad sammen over ild.”

Gourmensch er altså en hel oplevelse i sig selv. De laver kurser, hvor firmaer og grupper kan komme ud i naturen og lave lækkert mad. Foruden den gode mad er der også fokus på andre aktiviteter. Man kommer altså igennem en hel dag med teambuilding øvelser og lignende.

På Northside er det dog deres mad, der er i fokus.

Deres madbod ligger i Outside-området, og er lidt anderledes end de normale madvogne. De beskriver det selv som “Camp Gourmensch”. De har altså opsat et helt bål område, hvilket går godt i spænd med deres koncept. I år stiller de op med en burger, og den lyder .. Ja. Fantastisk.

Jeg har været i Asien, og her blev jeg helt vild med de vietnamesiske Banh-Mi sandwich’. Så når jeg læser om Gourmensch’ burger, løber mine tænder i vand. De laver nemlig en asiatisk porchetta burger med:

Sprøde svær, asiatiske pickles, spidskål, yuzu mayo, bahn mi-marinade og frisk koriander.

GourmenschCamp_DSC8681

Det lyder jo fuldstændig fantastisk. Vi glæder os i hvert fald enormt meget til at sætte tænderne i burgeren.

Gourmensch er før blevet rost meget, og de tidligere blevet kåret til “årets nye navn” og “årets bedste burger” af de to madblogs; Gastromand og Aarhus Update.

Så det er altså ikke uden grund, at vi begynder at glæde os til deres smag.

Om deres mad i år, siger ejeren Jakob Nusbaum selv;

“Som noget nyt i år, har jeg fået specialdesignet og smedet en anordning, så jeg kan grille burgerbollerne over bål.
Det specielle ved GOURMENSCH Camp er, at man får stemningen fra bålet, røg i øjnene og man kan se kødet og bollerne bliver tilberedt over bål. Spyddene bliver håndvendt og træet kløves manuelt. Porchettaen med de sprøde svær får røgsmag fra bålet og med det asiatiske twist får burgeren en frisk og sprødhed. Bahnmi marinaden giver det sidste umami touch.”

Du kan læse mere om dem og deres koncept her: http://gourmensch.dk

 

GourmenschCamp_DSC8439

GourmenschCamp_DSC8450

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.