En ny restaurant har set dagens lys i Aarhus. Den indeholder et koncept, de fleste nok ikke har hørt om før. Tapashi serverer nemlig sushi, tapas og cocktails. Det et tre ting, der måske ikke klinger så godt sammen normalt. Men Tapashi formår at sammenflette alle elementerne, uden det bliver et akavet måltid.

Menukortet er stort, og rummer mange forskellige ting. De har faktisk tre forskellige menukort. Det ene indeholder deres tapasretter. Her kan man finde ting som lammekrone, laksefilet og confiteret andelår. Det er altså ikke alle tapasretterne, der læner sig op af den spanske gastronomi. Tapashi favner bredt.

Derudover har de et menukort til deres sushi. Der er et stort udvalg, og de fleste vil nok føle sig godt dækket ind, uanset hvor mange de er.

Jeg har selv været forbi Tapashi for at smage og opleve det nye sted. Allerede ved indgangen føles det som et godt sted. Indretningen er fabelagtig. De store træborde bærer teksten: By Løth – Handmade furniture. Det er altså håndlavet design. Og den stil er gennemgående for hele restauranten. Rustikke industrilamper oplyser lokalet, hvor mange mennesker har sat sig til rette.

P1060286

Normalt synes jeg, at sushirestauranter i Aarhus kan blive en anelse kedelige og sjæleløse. Men her skiller Tapashi sig virkelig ud. For der er virkelig hyggeligt, og man har lyst til at sidde og spise der; i stedet for at tage det med hjem som take-away.

Vi startede ud med nogle forskellige forretter efter anbefaling af tjeneren. Vi gik ombord i tapas-menukortet og fik først to små sliders. Den ene var med oksemørbrad, hjertesalat, agurk og løgringe. Den anden var med hakket tunbøf, spicy dip, hjertesalat, agurk og løgringe. De var begge to gode; men den med tunbøf var vinderen. Oksemørbraden skilte sig lidt for meget ud for resten af måltidet.

P1060289

Som tilbehør fik vi sweet potato fries serveret med aioli. De var et kæmpe hit. Og skriver sig ind som de bedste sweet fries i Aarhus. Normalt har pomfritter af sød kartoffel en tendens til at være lidt bløde, når man køber dem på diverse burger joints; men ikke hos Tapashi. Udenpå havde de en lækker crispy konsistens, samtidig med de havde bevaret en blødhed inderst inde.

P1060288

Vi fik også en såkaldt “rejefamilie”. Den indeholdt tre forskellige varianter af deres indbagte rejer. Og de var allesammen rigtig, rigtig gode.

P1060294

De forskellige forretter lagde en rigtig god bund; men vi var ikke nået til det bedste endnu. Vi fik en stor sushi menu, hvor vi kunne smage på alle de forskellige varianter. Menuen indeholdt både sushi og friske forårsruller, der var skåret op.

Sushi-stykkerne så pæne ud. De var dekoreret flot med forskellige spirer og forskellige dips. På den måde var brættet meget gennemført. Til de friske forårsruller var der en virkelig god peanutdip. Sushien smagte rigtig godt, og ligger klart i den gode ende. Stykkerne var store, og mættede som de skulle.

P1060301

Til sidst sluttede vi af med to cocktails. Tapashi er som nævnt et mix af mange ting – og en af de ting er en cocktailbar. De har et bredt udvalg, og laver dem kun af gode råvarer. Så det er dyre alkoholmærker og fine “mixere”. Jeg fik en drink med en af mine favorit gins; Monkey 47, Fever Tree Tonic og appelsinskal. Den var perfekt til at afslutte måltidet med.

P1060312

Besøget på Tapashi var en stor succes. Maden var lækker, og stemningen i lokalet var hyggelig. En ting, der også fortjener at blive nævnt, er deres stel. Maden bliver serveret på virkelig autentiske og lækre tallerkener, skåle og plader. Der er tænkt over tingene. Og det gør Tapashi til et gennemført sted. Og et sted vi helt sikkert kommer igen.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.