Food Festival bryder med Nordisk dogme og inviterer madkulturer fra hele verden til Aarhus

Den 1.-3. september bliver Tangkrogen i Aarhus forvandlet til én stor madfest, når Food Festival 2017 løber af stablen. I år bliver festivalen mere sprudlende, velsmagende og ikke mindst mere globalt omfavnende end nogensinde før.

Det kommer til at syde og boble ved Tangkrogen I Aarhus d. 1. – 3. september. For sjette gang løber Nordens største madfestival af stablen, og gæsterne kan i år blandt andet glæde sig til at gå på opdagelse i et helt nyt madområde kaldet World of Food, sætte sig til bords ved det der ser ud til at blive Danmarkshistorien største middagsselskab – Det Gode Bord – eller nyde de hundredvis af andre nye madoplevelser, der venter på at blive indtaget ved Tangkrogens 45.000 m2 store festivalplads.

Man kan blandt andet tage til Timm Vladimirs gratis ceviche-workshop, hvor man lærer at lave den populære sydamerikanske fiskeret, dykke under vandet i Aarhus Bugten, hvor man kan få teknikkerne bag UV-jagt ind under huden eller man kan være med til at finde den bedste hotdog i Danmark, når nogle af landets bedste Michelin-kokke dyster i den populære konkurrence DM i Hotdog.

”Jeg er stolt af at kunne sige, at vi i år kommer til at tilbyde gæsterne endnu mere end nogensinde før. Lige fra fredag, hvor du kan tage med Nomas madsamler Thomas Laursen på råvarejagt ved festivalpladsen til søndag, hvor vi slutter af med manér med fejringen af den danske madklassiker – hotdoggen. Her kæmper nogle af landets allerbedste kokke om at lave Danmarks bedste hotdog, og gæsterne kan smage på de kreative kreationer,” siger Anna Lund, festivaldirektør hos Food Festival.

En masse nye oplevelser og et nyt område

Som noget helt nyt i år præsenterer vi Det Gode Bord. Det Gode Bord aspirerer til at blive Danmarkshistoriens største langbordsmiddag, og det er stedet, hvor man kan slå dig ned, og nyde et lækkert måltid under hele festivalen. Det Gode Bord er et særskilt aften-arrangement, men holder ekstraordinært åbent for Food Festivals gæster i dagtimerne, hvor man kan shoppe dig gennem bordets otte zoner, og få en smagsprøve på bordets herligheder. Smag bl.a. på retter fra Japan, Grønland, Thailand og Peru eller prøv kræfter med The Catastrophic Meal, som giver et bud på, hvordan vi spiser kommer til at spise i 2067.

I år er Aarhus og Region Midtjylland både Europæisk Gastronomiregion og Europæisk Kulturhovedstad. Food Festival følger trop og gentænker i 2017 festivalens nordiske grundlag. For første gang nogensinde inviterer vi nemlig hele verdens madkulturer, kokke og råvarer til én stor madfusion. I World of Food kan man blandt andet smage Singh’s indiske retter, Il Fornaios kompromisløse italienske håndværksbrød, hjemmerullede vietnamesiske sommerruller fra Lê Trang, nybagte somaliske samosas og en masse andre eksotiske madoplevelser.

I morgentimerne lørdag og søndag rækker Arla en hjælpende hånd ud til børnefamilierne, når de inviterer, Arlas Gode Madpakkebord. Her kan man ved et 500 meter langt madpakkebord få helt ny inspiration til de madpakker, der bliver smurt tusindvis af hver dag i de danske hjem. Et stort udvalg af madspecialister står klar med råvarer, remedier og masser af inspiration, så jeres familie sammen kan blive bedre til at gentænke madpakken.

Generelt vil der under hele festivalen være et væld af workshops, som man kan deltage. Mere end 30 for at være helt præcis. Her vil man blive guidet af de førende eksperter indenfor mad og drikkevarer, som ser frem til at dele deres erfaring og viden med dig.

”Hos Food Festival insisterer vi på at skabe rammerne for ny læring og give vores gæster muligheden for at blive endnu klogere på det gastronomiske felt. Vi ønsker at arrangere workshops for alle – på alle niveauer og for alle aldre, og derfor skal du ikke være en mester i et køkken for at kunne deltage. Gåpåmod og godt humør er rigeligt,” siger Anna Lund.

About The Author

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.